Lord of the Rings Roleplay Game.
 
IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Vechtstijl

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Nushbar
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 36
Punten : 67
Registratiedatum : 19-10-11

BerichtOnderwerp: Vechtstijl   wo okt 19, 2011 4:43 am

Vechtsysteem:
3;3.

Aanvallen:
Je doet een aanval met 3 woorden, dit kan van alles zijn. Als je steekt of dergelijk moet je eerst een wápen pakken die kan steken (Dus geen hamer voor de dommies). Bij een aanval moet je vermelden waar je aanvalt, dit vermeld je met een lichaamsdeel, Bijvoorbeeld: *Steek in arm*, als je niet vermeld waar je aanvalt is de aanval ongeldig.. Wanneer je een aanval doet moet je naar iemand kijken en in een rechte lijn staan (Niet schuin), schuin aanvallen mag ook niet, je mag alleen aanvallen als iemand in een recht lijn voor je staat. Als je zijwaarts of achterwaarts aanvalt moet dat vermeld worden. Bijvoorbeeld: *Steekt zijwaarts in zijn arm*, je mag dit ook afkorten met zij of achter, Schuin mag niet.

Afstandsaanvallen:

Je kan iemand van afstand aanvallen (met bijvoorbeeld pijl en boog), elke boog heeft een bepaalde 'range' dit is de afstand die de pijl reikt als je hem afschiet. Je kan alleen in een rechte lijn schieten. Als je een afstandswapen hebt die voorbereiding nodig heeft (Bijvoorbeeld het spannen van een pijl) dan doe je dat eerst (Hier hoort een bevestiging bij). Andere wapens kan je meteen afschieten of gooien (Bijvoorbeeld het gooien van een werpmes of het afschieten voor magie (Enkel voor mages)).

Bevestigen:
Bevestigen wordt gedaan met 3 woorden, hierbij geef je aan dat een aanval raakt of een actie lukt. Bij het bevestigen zit GEEN verplichting om te vermelden waar je aanvalt, dit mag wel. Er hoeft niet te worden bevestigt bij non-combat acties, dus acties buiten een gevecht. Wel moet er bevestigt worden bij het pakken van een wápen of het voorbereiden van een aanval.


Dood:
Als je 3 keer geraakt bent ben je dood. Als je dood bent doe je een uur lang een witte huid.

Bestelen
Als je iemand besteelt moet dit in 2 actie's. Eerst doe je bijvoorbeeld naar iemand zijn zak grijpt, met een bevestiging er achteraan. Daarna doe je een actie dat je het geld pakt (Je kan enkel geld stelen). Dat ziet er dan als volgt uit:
*Grijpt naar de zak van Legolas*
*Doet het goed*
*Pakt 50 Gold*
*Doet het goed*
Je mag maximaal 50 % van iemands geld stelen.
De tegenstander kan zich op elk moment verdedigen met 1 zin, bijvoorbeeld: *slaat hand weg*.

[b]Typfouten:

Alle aanvallen moeten tussen tekens staan, het teken mag je zelf uitkiezen. Aanbevolen zijn: * en -. Je mag 1 typfout maken per zin. Als je een teken te weinig doet is dat 1 typfout. Als je te veel typfouten hebt dan is je aanval ongeldig. Omgedraaide letters zijn ook typfouten.
Voorbeeld:
-stbat hem neer
is fout.
-stabt hem neer
is goed.
Een d of een t fout spellen is niet erg.

Ik hoop hiermee duidelijk gemaakt te hebben hoe de vechtstijl gaat, ben ik iets vergeten of is iets niet goed of fout uitgelegd? Plaats een reactie en ik vul het zo snel mogelijk aan.

MVG,
the Lord of the Rings Staff.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Vechtstijl
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Lord of the Rings Roleplay :: Informatie :: Regels-
Ga naar: